0

Н а 15 февруари жена е нападната от напълно непозната в столичния квартал „Младост”. Този път нападението е станало докато тя е чакала на светофар в колата си. През януари станаха известни поредица от случаи, при които жена напада други жени без причина.  Тогава нападателката беше задържана.

Две от потърпевшите жени, станали обект на най-новите нападения, разказаха пред NOVA, че не са провокирали с нищо агресията срещу себе си. „Бях в автомобила си. Прибирах се от работа на 15 февруари. Видях жена на средна възраст, която не пресичаше, където трябва. Изчаках я да пресече и когато тя стигна до колата ми отвори вратата. Аз започнах да дърпам дърпам вратата, за да я затворя”, твърди Миляна.

"Тя дърпа отвън, аз отвътре. Тя си разкървави ръката, успях да се затворя, да заключва. След което тя изрита вратата и продължи назад към другите коли", каза още тя и добави, че след това нападателката е била хваната от двама мъже, които се борели с нея. Оказало се, че тя счупила огледалото на една от колите.

По думите ѝ преживяното е било голям шок, но не е подавала сигнал в полицията.

„Преди няколко месеца паркирах пред блока си. Когато тази жена ме видя, фокусира ме, че съм жена и тогава започна да блъска по страничното стъкло, качи се на предния капак, обидни думи, епитети, вулгаризми. Докато тя блъскаше по предното стъкло, аз звънях на спешния телефон 112. Бяха петте най-кошмарни минути в живота ми. Хората минаваха и се смееха, смятайки, че ние сме в някаква битова драма”, посочва и Надежда. 

"Отказа се, защото търсеше камък да разбие предното стъкло. Видя двойка - мъж и жена, и хукна след тях", каза още тя. 

По думите ѝ, в квартала се разказват много истории за нейните нападения. "Нападала е деца, млади момичета, възрастни жени. Всъщност познайница е на целия район. Неопределена възраст е - някои казват 30, някои 50. Става все по-неугледна. В един момент изглеждаше по-добре. Сега явно жената става все по-зле и по-зле. И наистина тук в последно време е нападала доста хора", разказа Надежда. 

"Сама жена, младо момиче, възрастна жена не може да се справи с нея. Тя е изключително агресивна, изключително силна. Видимо е с психични отклонения. Тя хвърля камъни, напада с боксове, карабинери, ножове вади", допълни тя.

От полицията посочват, че жената е била задържана преди месеци, но отново е на свобода, тъй като прокуратурата е отказала да издаде заповед за въдворяване, тъй като се очаква да излязат психиатрични експертизи.