0

М ълния уби дете и рани друго по време на тренировка на стадион „Дунав“ в Русе. За инцидента потвърдиха от полицията и от УМБАЛ „Медика“, в което е настанено едно от момчетата.

Сигналът е подаден около 19,20 часа. Веднага са изпратени линейки, които са откарали момчетата за оказване на медицинска помощ. И двете деца са 11-годишни.

Едното дете е било настанено в УМБАЛ „Канев“, другото – в УМБАЛ "Медика". „На детето, което е при нас, са извършени реанимационни действия. Интубирано е“, поясни пред „Телеграф“ административният директор на „Медика“ Алис Муртезова. Тя недоумява как в дъжда децата са останали да тренират на стадиона. Момчето е пристигнало в клинична смърт без сърдечна дейност. Реанимационните действия на дежурния екип са постигнали резултат и жизнените показатели са възстановени. Въпреки това 11-годишният пациент остава в тежко състояние. Провеждат се консултации, за да се установи дали има увреди по вътрешните органи, съобщиха от болницата.

По-късно от УМБАЛ „Канев“ съобщиха, че едното дете е починало. „Беше докарано при нас в 19,30 ч. в клинична смърт без дихателна и без сърдечна дейност. Реанимационните действия продължиха един час, но въпреки всички положени усилия от страна на медиците, детето почина“, каза говорителят на УМБАЛ „Канев“ Стела Кръстева.