2

У жасът с онлайн обучението отново се върна. Ученици от няколко паралелки в пловдивски училища преминаха на учене дистанционно, заради констатирани случаи на коронавирус, пише „Марица“.

Д-р Милена Панайотова от Регионалната здравна инспекция е потвърдила въвеждането на мярката, информира изданието.

Според Панайтова COVID-19 протича много по-леко отколкото при големите вълни през 2020 г. "Някои хора дори не разбират, че имат ковид. При повечето протича изключително леко. Няма повод за паника", уточянва тя.

Към момента е известно, че паралелките, които са преминали на онлайн обучение са 5-6 и са от четири учебни заведения. Няма данни за случаи на коронавирус в детските градини. Ситуацията обаче е динамична и картината се мени всекидневно. 

Изданието припомня, че преди няколко месеца е поставен въпросът за промени в Закона за здравето, които да позволят отпадането на задължителната изолация на лица, болни от COVID-19, както и на задължителната карантина на контактните на тези лица.

Пловдивските ученици, следвайки действащите правила, са преминали на дистанционно обучение, тъй като до момента такива промени не са приети.