0

С толичната община ще раздава безплатно минерална вода във връзка с високите летни температури, съобщиха от „Московска”33.

В четвъртък (20 юни), вода ще се раздава на два пункта - метростанция „Сердика“ и до Софийския университет „Климент Охридски“ от 11:00 до 15:00 часа.

Дейностите ще се извършват от служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ до изчерпване на наличните количества.

От Столична община припомниха, че продължава миенето на улици с цел подобряване на чистотата и качеството на въздуха в града. През деня се мият основни улици в кварталите, както и вътрешноквартални в райони, като "Красно село", "Подуяне", "Искър", "Красна поляна", "Илинден" и "Надежда". През нощта ще се мият главни булеварди, за да не се възпрепятства движението. Ще бъдат измити участъци от Южната дъга на Столичен околовръстен път, а информация за всички транспортни обекти, на които е предвидено да се извършва миене с автоцистерна е достъпна на сайта на общината.

В парковете и градини работят 58 чешми - те са в „Борисова градина“, парк НДК, „Южен парк“ – 3 част, „Северен парк“, „Заимов“, посочиха още от администрацията. Във връзка с горещините дирекция „Зелена система“ увеличи поливането на дърветата и цветни и зелени растенията в паркове и градини на града, добавиха още оттам. 

От Столична община напомнят на възрастните хора да избягват излизане, ако не им се налага, през горещите часове на деня. Да се приема повече вода през деня и да се избягва стоене на слънце.

В София безплатна бутилирана минерална вода ще раздават и от Българския Червен кръст днес и утре, предаде БТА.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за четвъртък  жълт код, за горещо време с максимални температури до 35-38 градуса за цялата страната.