0

В ъв връзка с честванията по повод днешния Ден на храбростта и празник на Българската армия се въвежда временна организация на движението в центъра на София, съобщиха от Столичната община.

До приключване на мероприятието в района на площад "Николай Гяуров" се забранява престоят и паркирането на моторни превозни средства, както и при паркингите на северната част на площад "Св. Александър Невски", в района на югоизточната част на площад "Св. Александър Невски" , в района на ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и пл. "Св. Александър Невски".

За периода от 7:00 часа в понеделник до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Оборище" в участъка между бул. "Васил Левски" и ул. "11-ти август", по ул. "15-ти ноември"; по ул. "11-ти август" в участъка между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски". 

За времето от 8:00 часа до приключване на мероприятието за 6 май се забранява престоят и паркирането на автобусите, превозващи участниците в мероприятието на бул. "Цар Освободител" пред Археологическия музей.

От 11:30 до 12:30 часа в празничния ден се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Леге" в участъка между бул. "Цар Освободител" и ул. "Съборна". 

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. „Свети Александър Невски“ в София.

Държавният глава ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще поднесе венец пред паметника на Незнайния воин, след което ще се състои тържественият марш на представителните блокове на Въоръжените сили.

По-късно пред сградата на Администрацията на президента ще се състои тържествена смяна на почетния гвардейски караул, на която ще присъстват и ученически гвардейски отряди.

Веднага след това държавният глава ще приветства на „Дондуков“ 2 младежи от ученическия гвардейски отряд и духовия оркестър при Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ - Габрово, както и ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо К. Яворов“ – Гоце Делчев, Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Рудозем и Общински младежки дом – Русе.

В Гербовата зала ще бъдат връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от директори на училищата. След това ученическите гвардейски отряди ще разгледат президентската библиотека.