Н едосварено телешко месо с метална стружка и гарнитура от шест пържени картофчета. Снимки с чиниите храна, които получила в държавния балнеохотел „Стряма“, Карловско, пусна във Фейсбук пенсионерка от Козлодуй.
Тя била там за 6 нощувки заедно с група пенсионери. Те се възползвали от пакета за хора над 60 години и по думите на дамата от Козлодуй останали разочаровани от храната, която била с намалено количество.
История
„При направена резервация и платено капаро още ноември месец, изпратен списък с разпределение по двама в стая, се оказа, че не са ни очаквали. В ресторанта не бяха приготвили обяд за нас. Храната беше с намалено количество, имаше недосварени месо, зеленчуци и др. Главният готвач се оправдава, че няма как всичко да е наред, след като готви за 250 човека. Ами като не може да смогва, какво прави там? Ние не сме длъжни да си плащаме и да ядем недосварена храна. Дори в порцията ми от телешко със зелен боб открих метална стружка и естествено бях нахокана от главния готвач за моето откритие. Почувствахме се като натрапници, а не като гости. Защо в другите балнеохотели, които сме посещавали, храната е вкусна и достатъчна? Защо сервитьорите се държаха грубо с нас? Защо не се смениха чаршафите и хавлиите, както в другите балнеохотели? Нали всички са към ПРО ЕАД. Прилагам снимки на полусурови телешко със зелен боб и порция пържола от джолан с картофи (6 броя - имат ли 150 грама, както е в менюто)“, гласи постът на дамата във фейсбук групата „Санаториуми по програмата на НОИ“.
Много потребители под публикацията й изразиха възмущението си, имаше обаче и такива, които твърдяха, че самите те са останали много доволни от въпросния балнеохотел. Имаше и коментар на жена, която отбеляза: „Мислят, че щом сме пенсионери, значи не ядем много!“.
Отговор
„Телеграф“ се свърза с Атанас Димитров, директор на „Клонова мрежа“ в дружество „Профилактика, рехабилитация и отдих“ (ПРО ЕАД), чийто принципал е НОИ. Димитров обясни, че знае за сигнала и е отишъл да провери на място ситуацията в самия хотел.
След като разпитал целия персонал, Димитров обясни и неговата гледна точка: „Въпросната дама се е представила за водач на групата от Козлодуй. Още с идването си е започнала да създава конфликти и да недоволства. След като са ги настанили в хотела, сервитьорите са ги помолили да изчакат, за да ги разпределят по масите. Дамата обаче казала, че няма да се съобразят и настояла цялата група да са заедно. Тръгнала дори да влиза в кухнята, където е забранен достъпът на външни хора“.
Относно шестте картофчета за гарнитура Димитров беше категоричен, че се спазва грамажа от 150 грама и дори допусна, че недоволната гостенка може да е хапнала няколко и след това да е снимала чинията с останалите. Месото пък нямало как да е сурово.
„Готви се повече от 3 часа. Сурово месо не може да се раздели с вилица“, категоричен бе Димитров, визирайки показаното на снимките.
„Проблемите идваха само от тази госпожа. Всички други бяха много доволни, даже занесоха кутия бонбони на рецепцията“, заяви още той. Димитров обаче призна, че наистина е било възможно в месото да е имала метална стружка. Персоналът обяснил, че това може да е било парче от телта, с която мият тавите.
