0

И два закъсняло лято в последната седмица на октомври след застудяването в четвъртък и петък на изминалата седмица. Започва повишение на температурите до 15-20 градуса, като термометърът следобед на места ще стига 26 градуса. След студените утрини минималните сутрешни температури ще се покачат от 4 до 9 градуса. Това прогнозира климатологът Симеон Матев пред “Телеграф” вчера.

Димитровден

Въпреки че в сряда е Димитровден, денят, след който обикновено започва циганското лято, топлите дни, които ни очакват, могат да се определят по-скоро като закъсняло лято в разгара на златната есен. Според Матев сиромашкото лято се характеризира със слънчево време и слънце, което не топли. Така че циганското лято предстои, пошегува се климатологът.

Морска вода

Времето е подходящо за разходки в планина, а смелчаците могат да отидат и на море, въпреки че температурата на водата вече е студена за къпане, защото е паднала на 16-17 градуса.

Малко облаци

Има условия за мъгли, които са характерно явление за тази част на годината. Но дори и да има в някои сутрини, те ще са в малко територии на страната, защото през повечето дни ще духа вятър, каза Симеон Матев.