0

В ойната бушува недалече от България, но у нас невинни хора биват ранени в и то от напълно безобидно изглеждащи детски балони. 

Случаят е пореден, а неодавна Комисията за защита на потребителите се сезира по повод опасните балони. Изглежда обаче продажбата им не е преустановена. 

Млад баща от Пловдив сигнализира в социалните мрежи, че е пострадал тежко при взрив на подобен балон. 

ВНИМАНИЕ: Балони бомби ни дебнат в парка (СНИМКИ)

“На празника на розата в град Казанлък имаше един господин, който продаваше балони от тези "летящите". Имаше всякакви - Спондж Боб, Елза, Батман, Барби и те така шарени и весели, блещукащи в детските очи. Дъщеря ми естествено поиска и ѝ взехме един Бъгс Бъни. Много беше щастлива, игра си с него, радва му се, но като повечето деца бързо ѝ писна, но все пак не го хвърлихме (хаха, дал съм 10лв., я) и го пуснахме в хола по тавана. Няколко седмици се рееше в хола, но една сутрин го намерих на земята. Изкарах го на терасата смачкан и ПОЧТИ ПРАЗЕН. Седнах до него да изпуша една цигара, но за беда огънчето падна и последваха три огнени гръма - главата и двете уши. Добре, че малката беше вътре с майка си. Целият бях обгорен, късите ми панталони се разтопиха върху мен. Как не ослепях - не знам”, разказва потърпевшият родител.

Според него по закон тези балони би трябвало да се пълнят с хелий, които е незапалим газ. 

СЛЕД КАТО НАДУВАЕМА ИГРАЧКА ИЗГОРИ ДЕТЕ: Погнаха продавачите на балони бомби в столичните паркове

“Нашият ТЪРГАШ безскрупулно е напълнил балона с Водород - понеже е в пъти по-евтин, също така имат практика да пълнят балоните с метан, също по-лек газ каращ балони да летят нагоре”, уточнява той. 

“Следващия път като видя такъв продавач ще му платя балона да отиде настрани и да го спука със запалка. Да видим Хелий или нещо друго има вътре”, гневи се раненият татко и прилага към публикацията си снимки, с които показва нараняванията си. 

“Внимавайте при закупуването на летящи детски балони!!”, призова той.