0

Ф ирмите за бързи кредити пуснаха едноседмични промоции за заеми, изтеглени до Бъдни вечер. Ако вземете кредит до тази неделя, оскъпяването се намалява с 50 на сто, показа проверка на „Телеграф“. Офертата е до неделя включително, като вече имаме стотици запитвания, похвалиха се кредитори. Има и фирми, които организират томболи с награди. Обикновено около Коледа бързите заеми се одобряват експресно и без такса.

Оферти

Една от промоциите, която важи до 24 декември, е да дръпнете 300 лв. и да ги изплатите до 3 месеца, като цялата лихва излиза 10 лв. Това е възможно най-малкото оскъпяване, уточниха агенти. Други фирми предлагат специален ваучер към изтегления заем, който може да осигури определена парична сума като бонус, ако бъде изтеглен на случаен принцип в специален жребий. Има и кредитори, които намаляват лихвите само за дните около Коледа и ако се кандидатства онлайн. Експерти предупредиха, че въпреки отстъпките в лихвите те все пак са високи при просрочване на заема. Затова трябва да внимавате със сроковете и да бъдете стриктни в изпълнението им. Понякога и един ден забавяне може да ви коства голяма лихва, категорични са кредитори.

Тенденция

Според финансови анализатори да се правят специални оферти за празници се е превърнало в тенденция у нас. Това е особено характерно за фирмите за бързи кредити не толкова за банките, тъй като конкуренцията е наистина голяма, уточниха експертите. И припомниха, че обикновено промоционалните условия са характерни за дните около Коледа и Великден, а лятото има специални предложения за бързи заеми за почивки. Други фирми правят специални томболи за клиентите, изтеглили заем от тях, и подаряват материални награди като телевизори, телефони или екскурзии до интересни дестинации.