0

Л екари спасиха живота на дете, получило тежки усложнения след варицела. След шарката то развива бактериална инфекция. През разчесана пъпка прониква бактерията стрептокок и детето на практика се заразява и със скарлатина, вследствие на което прави сепсис, разказва пред „Телеграф“ майката на детето Валентина Вълчева. За живота на сина й се борят в болница „Пирогов“. 

Шарка

„Ако поне веднъж в живота си сте казвали: „Една варицела! Какво толкова!“, не ви съдя! И аз наивно вярвах, че варицелата е „какво толкова“, докато не видях как от „какво толкова“ буквално пред очите ми за два дни половината тяло на детето ми се подува и посинява и дори лекари с десетки години стаж изпадат в ужас от гледката“, разказа майката. Тя знаела, че ваксина срещу варицела съществува, но нямала представа, че вече и в България може да се намери и постави.
„Не е в задължителния календар и не вярвам да влезе в него. На никого не му се разправя с озверели тълпи от гугъл доктори, които вярват, че с ваксините някой ги „заразява с аутизъм“ (цитирам!), краде им ДНК-то (също цитирам, при това хора, които поне официално не са освидетелствани!), чипират ги и ги следят със сателити, щото си нямат по-важна работа“, казва още тя.

Болници

Детето се разболява през февруари. На 25 февруари по обяд постъпва в детското отделение на МБАЛ "Света Петка" във Видин. На 26-и следобед спешно било прехвърлено в Детска хирургия в „Пирогов“. „На първо място благодарности към всички онези прекрасни хора, които ни посрещнаха буквално на прага на детското спешно отделение на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" начело с доктор Николай Патоков и направиха нищо по-малко от чудо, спасявайки живота на детето ми“, разказва майката. 

Момчето преминава и през тежка операция, а в момента се намира в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, където се грижат за зарастването на последните му рани след операцията. Малкият пациент вече знае, че супергероите съществуват, разпознавайки безапелационно като такъв своя лекуващ доктор Николай Патоков.