0

Ж ена е нахапана от дървеници във влак на БДЖ. Дни след това получава тежка алергична реакция. От БДЖ заявиха за БНТ, че това е единичен случай, а не нашествие. Според тях най-малкото обезщетение към жената е да компенсират въпросното пътуване, което с отстъпката за пенсионери излиза 8 лева и 85 стотинки

"По едно време виждам на якето си някакви гадинки, че ходят по него. Помислих, че е само една, смачках я със салфетка, а тя пусна кръв. Оказа се,като отворих якето,че са 30,40 на брой. Просто си задавам въпроса, ако беше седнала на моето място бременна жена или майка с дете как би се почувствала, защото това е много тежка алергия и цялото ми тяло е в обриви и то в обриви, които непрекъснато се подновяват", разказва Катя Атанасова, пътник.

След пристигането им в Казанлък Катя отсяда в къщата на нейната приятелка и така пренася дървениците.

"У дома е биологическа война. Пръскам непрекъснато с тези отрови и се страхувам дали ще мога да ги изчистя тези неща. Матракът не мога да го изхвърля, не мога да си купя друг, защото не мога да си позволя, с малка пенсия съм", каза Веселина Камбурова, пътник.

Още същата вечер се обръщат към кондуктора, който подава сигнал към компетентния отдел в БДЖ. След това вагонът с дървеници е предложен на извънредна обработка.

"Вагонът е изваден от експлоатация и сложен в изолация. Същевременно е задействана процедурата за обработка срещу дървеници, те са няколко обработки. В никакъв случай не може да се говори за нашествие или бум на дървеници в нашия подвижен състав", заяви инж Кирил Бончев , ръководител на отдел "Безопасни условия на труд и екология БДЖ".

Това не е първият случай, в който пътник на железниците е нахапан от вредителите. А от БДЖ заявиха, че пътниците с подобни ситуации могат да подадат сигнал на сайта им.