0

Д опълнителен транспорт в столицата ще бъде осигурен в събота за възпоменанието Задушница, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) на сайта си. 

Ще има временна трамвайна линия №7-А с маршрут кв. "Манастирски ливади"-запад – кв. "Орландовци", както и временна автобусна линия с номер №83-А с маршрут от Зоопарка по маршрута на автобусна линия №83 до кръстовище ул. "Христо Силянов“/ул. "Георги Войтех“, наляво по ул. "Георги Войтех“ до спирката с ул. "Хан Кубрат“ (крайна и начална) и по маршрута на автобусна линия №83 по маршрута до Зоопарка.

В събота ще има временна автобусна линия №18-А с маршрут автостанция “Орландовци” – гробищен парк “Малашевски гробища” по маршрута на автобусна линия №18 двупосочно. От ЦГМ обясниха, че ще има и временна автобусна линия №79-А с маршрут надлез “Надежда”, ул. “История Славянобългарска”, ул. “Индустриална”, ул. “Константин Стоилов”, бул. “Ген. Данаил Николаев”, бул. “Владимир Вазов”, ул. “Тодорини кукли”, ул. “Река Велека” и по бул. “Владимир Вазов” по маршрута двупосочно.

В информацията се посочва още, че екипите на „Пътна полиция” при Столичната дирекция на вътрешните работи ще насочват автомобилите на гражданите за паркиране около гробищните комплекси в района на Централни гробища по платната на ул. „История славянобългарска” и ул. „Заводска”, паркиралите автомобили в района на гробища „Бакърена фабрика” - по платната под подлеза на ул. „Адам Мицкевич”, около района на гробища „Малашевци” - по платната на ул. „Резбарска”, между ул. „Васил Кънчев” и бул. „Ген. Владимир Вазов", както и пред централния вход на ул. "Жак Дюкло".