0

10 дни след изчезването на 17-годишната ученичка Ивана от Дупница телефонът й бе намерен захвърлен при тунела на главния път за Гърция Е-79 край града. На няколко метра в същия район в началото на издирването й беше открито якето й. 

Затова 150 полицаи и жандармеристи бяха изпратени да претърсват покрайнините на града. Други следи обаче така и не бяха открити. 

Непозната

В акцията се ползват следови кучета, обходът се обследва и с термокамери, но други следи липсват. След откриването и на мобилния й апарат вече все повече се засилва хипотезата, че е възможно момичето да е било отвлечено. Версията, че има инсценировка и телефонът е възможно да е бил подхвърлен, също не е изключена, коментираха разследващи. В първите дни след изчезването майката на Ивана Мария Иванова коментира следното: „Оставя си раницата заедно с телефона и казва „мама ще дойде после да ми вземе багажа“. Аз доколкото знам, тя без телефон никъде не ходи. Не знам и аз как го е оставила телефона, сигурно е била много бясна“. Думите й налагат жената отново да бъде разпитана, тъй като появата на телефона значително променя първоначалните твърдения, че момичето го е оставило заедно с раницата си. Жената твърдеше още, че Ивана е искала телефон от непозната жена, за да й се обади, което не кореспондира с факта, че явно момичето е било с телефона си. 

Периметър

На терен отново са над 100 полицаи, жандармеристи, планински спасители, горски работници, както и доброволци, които се организират в издирването по поречието на река Джерман. Идеята е търсенето да бъде основно в района на моста над река Джерман, където тя е била засечена последно от камерите. Периметърът там е много голям и е с гъста трева и бодливи храсти. Организаторите споделят, че има много хълмчета и дерета. В района има десетки изоставени къщи, които ще се проверят. Някои от местностите и обектите са проверявани по два-три пъти, резултат все още няма.

Откриха абитуриентката от Сливен

Издирваната 18-годишна ученичка от Сливен Гергана Цандева е открита от полицията, съобщиха от МВР. Девойката е в добро физическо състояние. Не е оповестена информация къде е намерена тя. Не се знае и каква е била причината момичето да напусне дома си. Една от работните версии на разследващите е, че е имало проблеми в семейството. Сигнал за изчезването на девойката бе подаден от родителите й в четвъртък, след като предишния ден тя не се прибрала вкъщи след училище и не отговаряла на телефона си.