0

В ечеря на тъмно за двама срещу 239 лева е сред хитовите предложения за Свети Валентин.

Кулинарното пътешествие „Вечеря на тъмно“ набира скорост от няколко месеца и според хора, които са го изпробвали вече, си заслужава напълно цената. Затова и по повод празника на влюбените тези, които искат уникално изживяване, не се скъпят. При пълен мрак на клиентите се сервира петстепенно фюжън меню със сезонни продукти и подбрана селекция от напитки - специални вина, крафт бира и домашна лимонада.

Вкусове

Това, че очите не виждат, изостря останалите сетива и вкусовете и ароматите се възприемат по различен начин. Телефони, часовници, електронни цигари и запалки не се допускат. Вечерята трае около час и половина-два. Накрая ентусиастите да пробват нещо ново разбират дали са отгатнали вкусовете. „Тъмнината ще отведе сетивата ви на ново ниво“, гласи офертата. И ако това изживяване е тихо и кротко, то за по-темпераментните има предложение, което граничи с вандализъм. Това са модерните в много страни „стаи на гнева“ (Rage Room), които постепенно навлизат и у нас. Ваучери за трошащото изживяване купуват хора, преситени от семейни скандали, както и скарани гаджета – за сдобряване.

Изява

Идеята на Rage Room е да даде поле за изява на всички тези потискани емоции, да развърже стихията, която носи всеки от нас. Според много психолози изливането на гнева действа отпускащо, освобождава натрупания стрес и дава възможност за трезва преценка и вземане на важни решения. Ваучерът на цена 75 лева е за двама. В продължение на половин час влюбените (както и временно разлюбените) имат възможност да излеят емоциите си върху 15 обекта. Загряват на боксова круша, след което се въоръжават с бухалка и щанга за чупене. Цената за един човек, който иска да излее гнева си в стаята, е 40 лв., за трима вандали е 100.

Още един хит сред подаръците, които подаряват съпруги на половинките си, искайки да им намекнат, че не стават за нищо, е „Майстор за един ден“. Този подарък за Свети Валентин и по всякакви други семейни поводи включва участие в бригада за ремонти. Мъжете, които не могат да сменят дори електрическа крушка у дома, получават насоки и практически задачи от бригадира и се учат да боравят с отвертка.

Други нестандартни подаръци за Деня на влюбените са каране на трактор за 180 лева (продължителност един час), урок по пилотиране с ултралек самолет за 170 лева, височинен полет с парапланер за 15 минути срещу 85 лева, както и 60-минутен полет за двама срещу 400 лева.