0

Н яма никаква драма със сградата на ул. „Чаталджа”. Това коментира в eфира на Нова телевизия министърът на финансите Асен Василев. И добави: "Сградата е купена от фирмата, от която аз съм излязъл още преди да вляза в първия служебен кабинет на Румен Радев през 2021 година. Сградата е купена с банков кредит.".

"Не мисля, че има скандал. Има опит да се нанесе репутационна щета срещу мен, за което завеждаме дело срещу Чобанов и "Бird", защото изнасят невярна информация.

Според Василев това е серия от атаки, които вървят срещу него. Той уточни, че преди Коледа и Нова година те са били свързани с професионалната му работа и изпълнението на Бюджета, а сега атаките вървят към жълтия спектър.

Василев добави, че наетата от от„Продължава промяната” лобистка фирма е имала за цел да защити интересите на българската държава. Той уточни, че това е станало публично и прозрачно.

„Никога не съм искал да бъда вицепремиер, няма и да бъда”, коментира още Василев. Той уточни, че дали ще бъде вицепремиер след ротацията ще бъде решено от парламента, а основната политика, която провежда е финансовата.

"Важно за всички граждани е какво се случва с техните доходи, какво ще се случи с финансите на държавата", каза още финансовият министър.

Асен Василев уточни, че за момента страната ни се бори да стане част от еврозоната на 1 януари 2025 година. „Това е датата, която дискутираме с всички европейски партньори”, добави той. 

По думите му доходите в страната растат два пъти по-бързо от инфлацията.