0

П острадалите от природното бедствие в района на южното Черноморие и Странджа от 5 септември 2023г. при първа възможност могат да се обърнат към застрахователя си и да подадат уведомление за претенция, информира МВР, след нарочната среща днес с Асоциацията на българските застрахователи.

Срещата е била наложителна, след като много хора са задали въпроса какви ще са застрахователните обезщетения за материалните щети от наводнението по Южното Черноморие.

При заявяване на претенция, не е необходимо да се представят документи, които да удостоверяват, че такова наводнение се е случило в този район и на тази дата;

 Необходимо е да се следват инструкциите на самите застрахователи.

Ако пострадалото имущество е моторно превозно средство, каравана или друг вид ремарке, не трябва да се свалят регистрационните му табели;

Отправен е призив да се удължи срокът за завеждане на претенции във връзка с наводнението, колкото е необходимо, за да могат да бъдат приети и обслужени всички пострадали.

Общо 16 екипа служители от различни структурни звена на МВР работят на територията на община Царево, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пети ден те са ангажирани с различни дейности там.  Екипите следят и за мародерски действия, като охраняват зоните с повредена или унищожена собственост на гражданите.