0

И скри между БСП и ГЕРБ прехвърчаха, след изказване на Корнелия Нинова, която си приписа заслугите за доброволно дадения депутатски имунитет на Бойко Борисов.

Нинова първо поиска оставката военния министър Тодор Тагарев, като определи действията му като опасни за мира, Националната сигурност и неутралитета на България.

После соцводачката премина към темата за имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като определи случилото се като “забавно” и обяви даването на неговия имунитет за малка крачка към победата на БСП. 

“Даването на имунитета му е бягство от позора”, категорична бе тя.

Корнелия Нинова получи светкавичен отговор от председателката на парламентарната група на ГЕРБ Деси Атанасова, която препоръча на Нинова да си гледа нейната партия и собственото си оцеляване. 

Атанасова заяви, че Атанасова си приписва победи, след като 16 години не е успяла да бие ГЕРБ на избори и така се е стигнало до ситуация, в която с 20 депутати отказвала Борисов от имунитета му. 

“Нинова, призовавайки за справедливи присъди, вероятно забравя, че Народното събрание не е трибуналът, който решава кой да бъде съден и с каква присъда, а други институции”, посочи Атанасова. 

Шефката на депутатите от ГЕРБ посъветва Нинова, катко и други депутати, да не замесват независимата съдебна власт в калните си политически игри. 

“Този имунитет, от който Борисов се отказа вероятно се ползва за политическа дъвка, която днес бе отнета от Корнелия Нинова, но и от други бъдещи политически лидери, които ще правят политически проекти, подчерта Атанасова.

Тя припомни, че през всичките години, през които Борисов е бил премиер, е бил без имувитет. 

“Ако има справедлива присъда, тя ще е неговата окончателна оправдателна присъда по това скалъпено дело срещу Борисов", заключи Десислава Атанасова.