0

Т ова, което искам да кажа на г-н Борисов е, че ако иска да си говорим може да ми вдигне телефона, а не през медиите“, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков от Благоевград. Думите на съпредседателят на ПП идват заради изказването на Бойко Борисов за това, че от Продължаваме Промяната правят "чистка". "Ще видим как ще продължим да участваме в тази „сглобка“, добави той. „Ние подкрепяме 36 депутати от партията на промяната, те управляват на 100%, изключвам външното министерство“, посочи Борисов. 

„Второто, което ме притеснява много е, че когато редовното правителство падна беше главно заради поръчките за оправяне на пътищата. Искахме да ги пуснем напълно прозрачно, парите да отидат в реално строителство и асфалт, а не в чували. Въпросът ще бъде дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство, ще започнат да клатят и това правителство“, допълни Петков.  

Той се надява диалогът с ГЕРБ да продължи в началото на септември. По думите му тогава трябва да се приемат и законите по Плана за възстановяване и устойчивост. „Ако искаме да се занимаваме с реалните неща за промяната, трябва да следим законите, които ни трябват за Плана за възстановяване, за Шенген и да отстояваме всякакъв натиск от икономическите интереси да разклащат това правителство“, допълни Петков.

Съпредседателят на ПП каза, че доверието му към и.ф. главен прокурр Борислав Сарафов е под всякакво ниво. „Моята вяра към изпълняващия главен прокурор г-н Сарафов е под всякаква критика. До този момент видяхме само ,че той се занимава с полуполитически дела, затваря разследването за кюлчетата и пачките, „Барселонагейт“, а не виждаме нищо реални по антикорупционни дела“, посочи той.

Кирил Петков коментира и прибирането на Васил Божков така: „Много е важно да видим след разследванията на прокуратурата дали ще има оневиняване и прикриване или ще се стигне до истини. Очаквам прокуратурата и съдът да си свършат работата наистина без да се влияят от политическите събития“.