0

В оенномедицинската академия в София отваря вратите си за зрелостници в периода от понеделник до петък. Целта им е да представят възможностите за обучение и реализация по специалностите „военен лекар“ и „военна медицинска сестра“.

Организация

Бъдещите кандидати са разпределени в две групи от 10:00 и 14:00 ч. Те имат възможност да се срещнат с медиците от ВМА и да зададат своите въпроси към началника на болницата генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, с когото ще разговарят за ролята на военните лекари и за уроците от мисиите зад граница.

Pixabay

"ВМА е уникална структура, която инвестира и в развитието на своите кадри, и в лечението на своите пациенти, внедрявайки всички иновативни техники. Ние търсим усърдни и последователни млади хора, които имат широк поглед, които са иновативни и самодисциплинирани. Ние търсим най-добрите сред най-добрите“, коментира началникът на лечебното заведение.

Младите хора ще имат още възможността да се запознаят с модерната материална база и оборудване на световно ниво, както и да наблюдават на живо демонстрации във Военномедицинския симулационен тренировъчен център.

Специалисти ще отговорят на всички въпроси, свързани със спецификата, възможностите и предизвикателствата на работата в структурите на ВМА от кандидатстудентските изпити, през обучението до възможностите за професионално и кариерно развитие.