0

Б алон едва не уби дете. За това сигнализира майка, която разказа в социалните мрежи за опасността от надуваемите играчки, които се продават по сергиите и по-специално в един от столичните паркове.

Едно от двете й деца постъпило в болница със сериозни изгаряния, след като балон, купен на 23-ти март от будка в парка в кв. "Овча купел", се пука и възпламенява в дома им.

В резултат на това едното от децата е с изгаряния в областта на главата - нос, бузи, устни, обгорени вежди, мигли и коса, както и с възпаление на очите, като само очилата, които е носило момченцето спасяват зрението му.

В поста си майката отбелязва, че са подадени жалби към Комисията за защитя на потребителите (КЗП) и полицията. Извадено е и съдебно медицинско удостоверение.

Майката уточнява още, че с публикацията си не цели публичност на инцидента, а иска да информира максимално много хора за опасностите, които крие един на пръв поглед абсолютно безопасен продукт, предназначен за деца, с цел предотвратяването на сходни инциденти.

Във Facebook вече се коментира под поста, че очевидно заради високата цена на хелия напоследък, всъщност тези балони се пълнели с други материали. Като някои подозират, че става въпрос за водород, който е по-лесно възпламеним и по-опасен.