0

З аплаха за поставено взривно устройство, отправена на телефон 112 от уличен автомат, прекъсна работата на старозагорската общинска администрация. Сигналът е бил приет в 12:06 часа на 6 октомври, десет минути по-късно са били евакуирани служителите от основната сграда.

Предприет е обход на канцелариите и коридорите с участие на следови кучета, в обхода са включени представители на различни служби на МВР, коментира секретарят на общината Делян Иванов, по думите му гласът е бил мъжки.

Той припомни, че предния ден е бил неработен за администрацията заради празника на града. Няма яснота дали до края на деня ще бъде възстановена нормалната работна дейност.

Анонимната заплаха в града на липите съвпадна по време с полицейска акция в Казанлък и град Гурково, в която участват различни специализирани звена на ОД на МВР-Стара Загора и ГД НП, използвани са и бронирани машини.

От ОД на МВР отказаха коментар за случващото се в двата града, слухове свързаха масираното полицейска присъствие със случай на стрелба по собственик на заведение в прохода Хаинбоаз от миналия петък.

Източници пожелали да останат анонимни свързват стрелбата с разчистване на сметки между различни борчески групировки, заради проверките на Гурково се коментира и името на бившата барета Златко Иванов , който е родом от планинското градче и там живеят най-близките му.