0

Т ежка катастрофа затвори и в двете посоки магистрала „Тракия“ край Карнобат – при км 324, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Причина за инцидента е спукана гума по време на движение на камион, превозващ скрап. Превозното средство пътувало в посока Бургас. Шофьорът загубил контрол и късайки двете средни предпазни мантинели блъска три коли, пътуващи в посока София, след които се преобръща напреки на пътното платно. В УМБАЛ Бургас са откарани четирима души в контактно състояние.

Обходният маршрут е: пътен възел „Карнобат“ – Лозенец – Зимница – пътен възел „Зимница“ – АМ „Тракия“ и обратно. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

АПИ отново апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания.

От агенцията напомнят също да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, тъй като се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.