0

Н а 25 октомври ще се почиства тръбата за София на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ и тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От 21:00 ч. във вторник до 06:00 ч. в сряда - 25 октомври, за почистване ще се ограничи движението в тръбата за София на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. За да не се затруднява трафикът през деня, през нощта ще се спре движението за измиване на съоръжението. Пътуващите към София ще се пренасочват от пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на автомагистралата по път I-1 София – Ботевград и при пътна връзка „Витинска река“ при 30-ти км ще продължават пътуването си по АМ „Хемус“.

В сряда – 25 октомври, от 15 ч. до до 6 ч. на 26 октомври за почистване ще бъде ограничено преминаването в тръбата за София на тунел „Витиня“. Трафикът ще се пренасочва по път I-1 София – Ботевград от 35-ти до 30-ти км при пътен възел „Витинска река“.

На 25 октомври, от 09:00 ч. до 17:00 ч. за измиване на тръбата за Бургас ще се ограничи движението в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“. Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата за София.

АПИ апелира шофьорите да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и да карат внимателно, спазвайки дистанция, както и да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. От пътната агенция призовават и да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент, посочиха от АПИ.