0

З аради бурята обявиха бедствено положение в Нова Загора. Тежка остава ситуацията и  в поразените великотърновски села Лясковец и село Драгижево, където обявеното бедствено положение остава. Новите валежи накараха хората да препокриват къщите си. 

@allexario #НоваЗагора бурята с #градушка ♬ Very Sad - Enchan

В Нова Загора има нанесени щети по жилищни сгради, полицейски автомобили и сградата на полицията. Днес там е неучебен ден, заради щети по училищата. Семейство е било спасено от автомобила си.

Частично бедствено положение е обявено в градовете Шипка и Казанлък и селата Хаджидимитрово и Шейново. 

След преминалата силна буря с градушка в района на град Шипка и село Шейново през нощта е имало паднали дървета и свлачище на главния път, уточниха от служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

@__rgg888 #viral#lovech#voda#fy#fu#fyp#fup#smilecheck#foryou#foryoupage ♬ Цяло лято - Теди Алексадрова

Прекършени дървета и клони има и в град Банско. Малко преди урагана местните жители бяха предупредени да останат по домовете си и да внимават къде паркират автомобилите си - да не оставят колите си под дървета и стълбове.

Покриви на къщи в силистренското село Ветрен са отнесени. Паднали дървета и унищожена реколта в дворовете е резултатът от силния вятър и проливния дъжд снощи в региона.

@qnceto_qkob2401

 

♬ original sound - Яница Якоб 🦋

Мощна буря премина през няколко села в Силистренско. Много пътища в района са затворени заради паднали дървета и клони. Има изпочупени и изместени покриви на сгради. На места е прекъснато и електрозахранването, съобщават местни хора пред БНР. 

От метеорологичната обсерватория съобщават, че най-много дъжд е паднал в Кайнарджа – 20 л/кв. м, като в другите части на Силистренска област валежите са били от 10 до 20 л/кв. м. Паднали са в рамките на 15-20 минути. Поривите на вятъра са били със скорост от 15 м/сек. Градушката е била дребна, не е причинила щети по селскостопанските култури.

@stanislav12122

 

♬ original sound - Станислав Стойчев827