0

О чаква ни слънчев и топъл септември поне до средата на месеца. Ще е подходящо за море. Лятото продължава, но с известно смущение в началото на предстоящата седмица, съобщи за „Телеграф“ климатологът д-р Симеон Матев. Днес и утре ще е слънчево, с облаци следобед над планините. Малко вероятно е да има валежи, уточни климатологът.

Дъжд

Той допълни, че през предстоящата седмица ще захладнее. Понеделникът ще дойде с облаци и валежи над Западна и Централна България. Понижението на температурите ще бъде съществено спрямо високите градуси през изминалата седмица, изтъкна д-р Матев. Прогнозира максималните да паднат до 22 градуса в западната част на страната и до 27-28 градуса на изток. Във вторник ще е хладно и максималните температури ще останат между 22 и 27 градуса. Ще има превалявания, по-интензивни в Източна и Южна България, където ще има гръмотевични бури.

Затопляне

Отново ще се затопли след средата на седмицата. От сряда ще настъпи стабилизиране, условия за дъжд ще има само в Родопите. Следващите дни температурите отново ще се увеличат. Сутрин ще бъде хладно – 10-15 градуса. Термометрите ще достигнат до 25-30 градуса през деня, а в края на седмицата ще ударят 33 градуса. Прогнозата е за хубаво време до първите дни второто десетдневие.