0

В ремето в събота ще е лошо, особено в планините, прогнозира климатологът Георги Рачев пред „Телеграф“. Той посъветва хората да не излизат на разходка, особено на 1500 м надморска височина. Температурите ще паднат до минус 10 градуса по високите места. Времето ще е снежно, студено, ветровито и мокро. В събота термометърът ще показва между 1 и 3 в Западна България и до 8 -10 в Югоизточна. Сериозна опасност от силно вълнение по Черноморието.

НИМХ обяви за събота жълт и оранжев код за силен вятър в цялата страна, за значителни валежи от дъжд в Източна България и за първи сняг.

 НИМХ обяви за събота жълт и оранжев код за силен вятър в цялата страна, за значителни валежи от дъжд в Източна България и за първи сняг.
НИМХ

Валежи

В събота ще вали над цяла България, а призори в неделя дъждът ще преминава в мокър сняг, особено в Предбалкана, София, а в Шумен и Омуртаг може да се образува снежна покривка под 500 м. В София, предимно в Бояна и Вакарел, както и по пътя за Благоевград се очаква сняг. Пътищата ще са мокри от дъжд, сняг и лед. В почивните дни в Източна България валежите ще надминат 20-30-40 м на квадратен метър, което е половината месечна норма.

След двата дни зима обаче леко ще се затопли. От понеделник нахлува топъл въздух и максималните температури ще са между 8-15 градуса. Във вторник пристига средиземноморски циклон с дъжд в сряда и четвъртък. След почивка в петък и събота в неделя нахлува следващият циклон откъм Гърция.