0

О чаква ни динамично време през идващата седмица, като ще се редуват топло и хладно. По-съществено захлаждане ще има във вторник и сряда, прогнозира климатологът Георги Рачев пред „Телеграф“. В почивните дни времето ще е хубаво, въпреки че днес ще превали от запад на изток. В Източна България се очакват стопански валежи от порядъка на 10-ина и повече литра на квадратен метър, каза Рачев.

Слънчево

В неделя до ранния следобед ще е по-слънчево и по-свежо в сравнение със събота. Същественото захлаждане, съпроводено със западен вятър до умерен, но на места и силен северозападен, ще започне в неделя срещу понеделник и ще продължи до обедните часове на понеделник в посока изток.

Под нулата

Вторник сутринта температурите през деня ще са 10 градуса по-ниски от предходните дни, когато термометърът стигаше до 15-20 градуса, а на места до 21 и 22 градуса. Но затова пък вторник и сряда максималните ще са между 9 и 13 градуса.

Минималните особено в сряда сутринта има голяма вероятност да паднат до минус 1 и минус 2 градуса. През нощта ще има изстиване, особено в котловините на Западна България.