0

Г ръм и мълнии ще трещят цяла седмица. Не забравяйте чадърите си вкъщи, защото в следобедните часове ще вали всеки ден, предупредиха метеоролозите. „От 22 май до към 10-12 юни е най-дъждовният период в България“, обясни климатологът Симеон Матев.

Депресия

Липсата на слънчево греене създава усещането, че е много студено, но от друга страна, има връзка с емоциите на човек - създава по-депресивни настроения. Това е причината мнозина да се чувстват недоволни от времето, обясни Матев. Колкото по-близо сте до планина, по-възможно е да превали, каза още експертът. Според него в първите две-три седмици на юни също времето ще бъде нестабилно. Сутрин ще бъде слънчево, а следобед ще вали дъжд. Важно е да не се стига до екстремни прояви, изтъкна Матев.

Градуси

Температурите ще бъдат над 20 градуса, уточни климатологът. Според прогнозата на Националния институт по метрология и хидрология максималните температури този уикенд ще достигнат 26 градуса. Сутрините днес и утре ще бъдат слънчеви, а в следобедните часове ще се заоблачава. В събота вятърът от изток – североизток временно ще се усили, в Източна България ще е по-силен, но вечерта ще отслабне.