0

З а почивните дни ни очаква много над нормалното за месеца в температурно отношение време. Това прогнозира климатологът Георги Рачев пред „Телеграф“.

Сутрин минималните температури ще са в диапазона между 7-12 градуса, а на места и ще стигат и до 15 градуса според него. По обяд поради ясното време и силно слънце, както и преноса на топъл въздух от юг, живакът ще се движи между 23-28 градуса, а между Плевен и Русе се очаква да достигне и до 30 градуса. При такава температура през лятото ходим по потници. 

Свежест

Във вторник от северозапад ще нахлуе по-хладен въздух. Той ще донесе усещане за свежест. Тогава  температурите ще паднат с 5 до 6 градуса, но пак ще е наднормено топло за периода.

От четвъртък започва ново затопляне и следващата събота и неделя отново ще имаме летни температури от 23 до 28 градуса. Очертава се цяла седмица без валежи. Много топла, много слънчева и суха. До края на следващата неделя денят ще достигне 13 часа, а по-съществено захлаждане може да очакваме чак след 13 април.

Според Георги Рачев периодът след 11 април много ще ни подскаже какво ще е лятото, което може да се окаже не толкова жарко, колкото го очакваме.