0

О бщинското предприятие ДДД (Дезинфекция, дезинсекция и дератизация) започва да пръска срещу кърлежи във Варна.

Дейностите ще се извършват по график, който предвижда първо в дните 28 и 29 март да се обработят тревните площи в Морската градина и зоопарка. В периода от 1 до 5 април ще бъдат обработени дворовете на учебните заведения в града. Периодът съвпада с пролетната ваканция на учениците, като екипите ще уведомяват дежурните отговорни лица за предстоящото пръскане. 

Парковете в кварталите „Аспарухово“, „Младост“, „Възраждане“ и „Владислав Варненчик“ ще се третират от 8 до 10 април, научи „Телеграф“. Дворовете на детските заведения - от 11 до 30 април, като директорите или други отговорни лица също ще бъдат предварително уведомени.

Детските и спортните площадки, както и кварталните градинки ще се обработват през целия месец май, като третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели. Парковите площи ще се обработват в късните вечерни или ранните утринни часове, когато посещаемостта е слаба.

Това ще става при подходящи климатични условия (температура, влажност, вятър, валежи, прораснала растителност), казаха още от ДДД. От общинското предприятие уточниха, че използваните биоциди са предназначени за битова употреба и са с ниска токсичност.