0

Ч ерногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести".

Водената от Радев делегация е напуснала сградата след четири минути чакане. Официалното посещение на държавния глава вчера започна с тържествена церемония пред президентския дворец „Плави дворац“. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Яков Милатович.

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев, въпреки натоварения дневен ред.

По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".