0

В ъзгласи „Горчиво!“  и „Честито“ гласих градината на литературния музей „Чудомир“ по повод венчавка за пръв път на това място.

Изборът е на казанлъчаните Младен и Красимира Гайтанджиеви, които имали прекрасен спомен с разказите на писателя – народовед Димитър Чорбаджийски в самото на начало на връзката си преди около пет години.

Младоженците имат дъщеричка Стела, искрата помежду им пламнала докато участвали в излетите на казанлъшкия алпийски туристически клуб.

Нежната половинка в семейството припомня, че при първите срещи Младен носел в колата си томче с разказите а писателя и все намирал повод да й прочете по няколко странички.

Специално за венчавката казанлъшката художничка Албена Венкова приготви венчални чаши а екипът на музея подари бурканче с шарена поморийска сол с пожелание, че за да има  здраве и любов, мир  и благоденствие, домът никога не трябва да остава без сол, разказа ритуалчикът Пламена Терзиева, която наскоро вечна друга двойка насред цъфналите рози дамасцена в градина край село Овощник.

В края на седмицата още една сватбено хоро се изви в подножието на монумента Чинията, недалеко от някогашния паметник познат като „Юмруците“ , където заветното „Да!“ изрекоха Теодора и Младен  Попови след пет години търсене на интересно място за бракосъчетание. Според сайта knews.bg  избрали са мястото, за да докажат, че любовта може да събере света на едно място. Сред гостите на празника имало представители на поти всички континенти, коментира диджеят и автор на част от снимките Иван Димов.