1

З а пореден път представителите на ПП-ДБ подеха кампания с клевети срещу „Възраждане“, опитвайки се да им създадат публичен образ на антисемити с хулигански прояви. Поводът за тази атака беше срещата-разговор на Даниел Лорер с граждани, на която очевидно се е сблъскал с народната "любов" и това не му е харесало.

Съвсем удобно от ПП-ДБ ползват ситуацията за медийна атака, която успяват само в рамките на няколко часа да разпространят до значителен брой медии, като публикациите им достигат до 92.

ИСКАТ ДА ГО БИЯТ: Активисти на “Възраждане” устроиха засада на Даниел Лорер!

Вероятно интензитетът на атаката е провокиран и от посещението на председателя на Еврогрупата – Паскал Донахю, с когото представители на „Възраждане“ се срещнаха и му заявиха ясно и категорично, че правителството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ се готви да излъже със статистиките за инфлацията, съобщиха му, че българите не искат да са част от еврозоната, а над 600 000 българи искат референдум, който е незаконно отменен от българските власти с решение на Народното събрание, подкрепено от президента, който не взе мерките, които законът му позволява по този въпрос, и накрая от Конституционния съд. Донахю разбра също, че „Възраждане“ ще продължи да работи за запазването на българския лев и българската финансова независимост, като ще отнесе въпроса в Европейския парламент с подкрепата на западните партньори на политическата организация.

Представителите на „Възраждане“ обаче този път няма да подходят  с присъщата им толерантност към тази медийна атака и настояват компетентните институции да се самосезират и да вземат необходимите мерки спрямо ПП-ДБ и клеветата, с която злонамерено целят постигането на електорални загуби за „Възраждане“.

Позицията на „Възраждане“ е, че нашите членове, симпатизанти, общински съветници и народни представители са обединени от каузата за свободна и независима България. Това са честни и почтени хора, които работят със собствени сили в националното обединително движение – „Възраждане“. Не такава обаче е ситуацията в ПП-ДБ, които, освен че съставиха най-вредното за България правителство, не се свенят да нарушават закона и в пленарна зала и извън нея, като техни представители се свързват дори с най-опасните престъпления. Ще припомним публикации в медиите от последните две години – периодът, в който ПП-ДБ са част от българската политика, изведени на нейното поприще от вдигнатия юмрук на президента на Република България с призива „Мутри вън“:

  • Септември 2022 г. - Шофьорът на Кирил Петков, който го вози с "автобуса на промяната", е осъждан за телесна повреда криминал! Лежал и в затвора в Хърватска за каналджийство на бежанци;
  • Април 2023 г. - Член на СИК – Калояново бе хванат да шофира надрусан;
  • Май 2023 г. - Шефът на ДАНС: Съветник на Кирил Петков е разследван за „съгласуване“ на информация със Северна Македония;
  • Юни 2023 г. - Нов зам.-министър на ПП-ДБ е уволнен като шеф на БДЖ за далавера за 27 Млн лв. с боса на борческата групировка 777;
  • Септември 2023 г. - Кандидатът на ПП-ДБ в Белоградчик - разследван от ОЛАФ с висящи дела;
  • Септември 2023 г. - Координаторът на ПП във Ветрино е арестуван - имал оранжерия с марихуана и крадено Порше;
  • Януари 2024 г. - Удушвачката от Бургас е кандидат-депутатка от ПП, това е Габриела Славова, убила мъжа си Пейо;
  • Март 2024 г. - След сигнал за семеен скандал: Арестуваха с наркотици общинар от "Да, България" в Плевен.

Видно от медийните публикации, целият наказателен кодекс не е чужд на представителите на ПП-ДБ и сред проявите им присъстват от домашно насилие и наркотици през убийство и чак до държавна измяна. Явно е, че вместо „Мутри вън“, стана „Мутри вътре“ с любезното съдействие на президента.

Освен че от „Възраждане“ настояваме институциите да се самосезират за тази клевета на ПП-ДБ, ще им помогнем и в установяването на факта, че „Възраждане“ няма нищо общо с това, в което са обвинявани техните представители, като предоставим клип на човек, който е бил там и потвърждава, че не е имало нито един представител от „Възраждане“. Заигравката на ПП-ДБ с етническия произход на този или онзи техен представител е изключително опасна, защото застрашава етническия мир в България Законът не дели българските граждани, не ги делим и ние от „Възраждане“. Когато някой престъпник е от еврейски произход или декларира такъв, това не го прави по-малко престъпник, нито пък обвинителите му – антисемити.

Всъщност от ПП-ДБ има за какво да са притеснени. Защото българският народ се пробужда и определено не му харесва това, че унищожават финансовата му независимост, енергетиката, селското стопанство и посягат на поминъка му, докато пият мазно турско кафе в скута на Пеевски.