0

Ч астен съдебен изпълнител от София продава на търг самолет, собственост на фирма на бизнесмена Васил Божков, за 28 739 600 лева без ДДС.  С ДДС обаче цената скача до 30 млн. лева. Обявата е с днешна дата и е публикувана на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Луксозната машина беше купена за 45 млн. долара и показана за първи път през 2020 г.

НОВА ГОДИНА, НОВА ВИЗИЯ: Васил Божков отгледа брада, пожела си свобода за 2024-та (СНИМКА)

Публичната продан е насрочена за 9:00 часа на 13 февруари, в определено за целта място в сградата на Софийския районен съд.

В обявлението е отбелязано, че върху въздухоплавателното средство има вписани три залога и пет запора - на различни основания. Самолетът се съхранява в оторизиран сервиз, съгласно всички международни стандарти. 

Купувачът трябва да направи разходи в размер на 970 000 евро, за да въведе машината в експлоатационен режим -  за прегледи, повторен монтаж на двигателя, инженеринг от страна на притежателя на сертификата и за съставяне на констативни протоколи по цялата тази процедура, която ще отнеме поне 3 месеца след покупката.

ДАВА ЗАДЕН: Васил Божков няма да жали делото срещу Борисов!

Всички, които ще участват в наддаването, трябва да внесат предварително 10% от обявената цена на самолета. Оглед на самолета може да бъде направен от 12 януари до 12 февруари т.г.

Подробности по спецификацията на самолета сочат, че "BOMBARDIER GLOBAL 5000 GFVD" е регистрирана у нас на 11 юни 2020 г. и бъдещият ѝ нов собственик може да се радва на редица екстри. Самолетът е проектиран специално за Божков, за да може вътре да провежда бизнес срещи. Но това не е само офис на крила, защото има и луксозна спалня, салонът е приспособен за забавление, има и разкошна кабина за релакс и спа.

Високата технология КА-БАНД позволява на пътниците да разполагат с интернет по всяко време, осигурява видеоконферентна връзка и стрийминг. Освен това пътникът има и постоянен достъп до личните си вещи от багажното отделение през целия полет.

Този тип самолет притежава и други изключителни качества - може да излети и да се приземи и на най-късите писти, доброто сцепление на колесниците пък позволява машината да се приземи и върху мокър асфалт и най-лоши метеорологични условия. На борда могат да се качат 18 човека, включително с екипажа.