0

С емейни хотели и туристически агенции коткат студенти за празника им на 8 декември с оферти за СПА и алкохол на корем, показа проверка на „Телеграф“ из предложенията на сайтове за групово пазаруване.

120 в обикновена или 135 лева в луксозна стая струва нощувката в хотел в Банско, който обещава на младежите освен купон и разпускане в зона за релакс с парна баня, сауна и хидромасажна вана. Има възможност и за масажи, които се правят по заявка.

Хотелът разполага с ресторант с 40 места, където студентите могат да се отдадат на купон и забавления.

Изискването е за престой с минимум 2 нощувки, настаняването е в двойна стая.

Балкани

Макар да се разграбват като топъл хляб, все още могат да се намерят и оферти за студентски купон в Сърбия. Организаторите от туристическата агенция обещават алкохол на корем.

Цената е 179 лева на човек. Тя включва транспорт и една нощувка със закуска в Пирот, жива музика и неограничена консумация на сръбски алкохолни и безалкохолни напитки.

Младежите обаче трябва да си платят отделно медицинска застраховка с асистанс за 5 лева на ден.

Студентите могат да се възползват и от екскурзия до Истанбул, в която е включено и посещение на Одрин. Цената е 165 лева за три нощувки в тризвезден хотел в града на Босфора.

Програмата обаче е направена като за възрастни хора и в нея не е включен купон за празника, а вместо това има куп предложения за туристически обиколки.

Къща

Алтернатива на организираните пътувания е наемането на къща за гости, които побират цели студентски компании. Така на младежите излиза по-евтино, защото те не плащат за ресторант, но пък трябва да си осигурят храната и напитките сами.

Къща за гости в плевенско село например предлага настаняване на групи до 16 души срещу 1410 лева за две нощувки.

Така, ако капацитетът й се запълни на 100%, престоят излиза само около 90 лева на човек. Къщата има напълно оборудвана кухня, предлага и барбекю, където младежите могат да си правят скара.