1

В торото най-скъпо превозно средство, което Националната агенция по приходите, продава към този момент, е 27-годишна трошка на над половин милион километра. Въпреки годините и навъртяният километраж от НАП искат поне 80 000 лева за него.

Аукционът ще се проведе на 18 октомври от 10:00 часа. Наддаването е тайно, като за участие в търга от агенцията искат депозит от 16 000 лева.

НАП

Конфискуваното превозно средство е VW Caravelle от 1997 г. Бусчето е с бензинов двигател с газова уредба, в движение е, със 7 места и има платени гражданска отговорност и винетка.

НАП

В обявата на НАП пише, че МПС-то е дизел, а всъщност е с 2,5-литров бензинов мотор. Може би това е една от многото грешки, допуснати по този търг.

НАП

Другата, по-важна (евентуална) грешка, е свързана с умопомрачителната цена от началните 80 000 лева, при положение, че такива бусчета се продават за около 5000-6000 лева на вторичния пазар. А този е далеч от най-хубавите си години и на места има ръжда, спомената в обявата на НАП.

НАП

Исканата сума от НАП е 16 пъти по-висока от пазарната в момента на този модел. За тези пари поне можеше да има малко повече снимки с визията на целия автомобил, но кадрите в случая са само 5. Достатъчни да ви откажат автоматично от участие в търга.

НАП