0

М аксимално присъствено обучение предвид обстановката с коронавируса, при полагане на грижа за учениците, студентите и учителите - това е един от основните приоритети на служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов.

Той представи днес пред медиите екипа, с който ще работи. В него като заместник-министри влизат Албена Чавдарова - професор в Софийския университет, Мария Гайдарова с ресор "Предучилищно училищно образование" и Надя Младенова, която ще отговаря за европейските фондове. Димитър Здравков пък ще е началник на кабинета на министъра.

Министърът заяви категорично, че средства за отопление на училищата ще се намерят и няма да има проблем през зимата. Проф. Пенов обяви, че му предстои среща с началниците на регионалните управления на образованието, за да получи обратна връзка за готовността на училищата за новата учебна година. Министърът вече е посетил 18-о и 3-о училище, но има огромното желание да посети максимален брой училища в страната. Според него идеите на предишното ръководство на министерството на образованието за обединяване на университетите са все още в много начална фаза на обсъждане.