0

Т етрадки с корица със сюжети от филма „Барби“ и „Хари Потър“ са хит тази година за учениците. Това показа проверка на „Телеграф“. По книжарниците е пълно с розови корици от хитовия филм. Цената за такава с 40 листа с широки редове е 1,60 лева за брой.  По-скъпи са тези с анимационните герои като феите от филмите на „Дисни“ и с „Дора изследователката“, които се предлагат за 2,50 лева.

Скъпо

Между 19,90 и 37,90 лв. е 200 листа тетрадка, формат А5, с широки редове и спирала „Хари Потър“, каквато избират тийнейджърите. От 60 лв. и в по-детски вариант с „Хари Потър“ формат А4 са по 12,50 лв. Тетрадките с влогърите Цуро, Флапа и Стан са по 40 листа, формат А4, и струват само по 1,99 лв. Тийнейджърките избират между Сой Луна и Стефи, които са на същата цена. Рекордът държи нотна тетрадка с твърди корици във формат А4 на цена 52,90. Луксът се изразява и в осем страници с микроперфорация, които се късат лесно, а на задната корица има джоб за съхраняване на бележки. Вносителите изтъкват като предимство и това, че хартията, от която са изработени листовете, е направена чрез технология, в която не се използва киселина, което я прави устойчива на пожълтяване.

Сред хитовите апликации за ученическите пособия са и тези с WOW generation момичета,     които мечтаят за своите професии и за тях социалните мрежи са много важни. Сет от 3 тетрадки за училище струват 15 лева. Раница с мотиви на тези героини струва 93 лева.

Теми

Момчетата пък залитат по тетрадки с известни футболисти, сред които легендите от Барселона, Реал Мадрид, както и герои от игрите като Майнкрафт, Фортнайт, Фифа и много други.

Тетрадка с българските герои и исторически личности се предлага за 6,60 лева, като е с 60 листа с меки корици.

В книжарниците могат да се открият и такива за ценители на изкуството. Те са с корици с картини на Йоханес Вермер, с „Дамата с перлената обица“, с Винсент ван Гог и други. Цената на такава с 60 листа е 6,60 лв.

За по-малките момичета и тази година са много популярни ученическите пособия с щампи на „Топ моделс“. Цените на несесерите започват от 30 лева и стигат до 70 лв. Има химикалки с пискюл и конфети за 15 лева, които са много търсени. Според родители всяка година модата се мени и много често, преди да започнат покупки на ученически пособия, се консултират с децата си за предпочитанията им. Хората обаче са възмутени от високите цени на продуктите, които са с мотиви от филми и с герои, тъй като цените им значително по-високи от тези, които са без специални корици и щампи.