0

С пециализирана полицейска операция започна в Симеоновград тази сутрин, съобщиха от полицията в Хасково. На входовете на населеното място има полицейски постове, които спират автомобилите.

Акцията е по линията на конвенционалната престъпност. Силите на служителите са съсредоточени върху издирвани лица и моторни превозни средства. Предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, нарушения на Закона на движението по пътищата. Проверят се и търговски обекти, заложни къщи. Проверяват се и лица от активния криминален контингент.

Чрез тази операция ще постигнем пълен респект над лицата, които се занимават с извършване на престъплния и такива които подготвят престъпления. Основната идея е да повишим доверието на гражданите в МВР, заявиха от полицията.

В акцията участват 60 служители -  сили на областната дирекция на МВР и Жандармерията, включени са и данъчни служители и от БАБХ. В хранителен магазин са намерени лекарства, съобщиха на брифинг от полицията.

От полицията съобщиха, че работят заедно с данъчните и проверяват всички търговски обекти и заложни къщи в Хасково. На входа на града са се образували огромни колони от коли.