0

К аски, маски, работно облекло и обувки купува „Топлофикация София“ за своите служители. Дружеството е обявило обществена поръчка за избор на производител и доставчик на необходимите стоки. Общата прогнозна стойност е 1,793 млн. лв. без ДДС. От дружеството са описали и изискванията към продуктите. Маските, ръкавиците и другите лични предпазни средства трябва да отговарят на определени характеристики. Например маските трябва да са с противопрахов филтър, антифони каски, студоустойчиви ръкавиците и топлоизолиращи, очилата пък да са с предпазни искро- лъчезащити.

Гаранция

Друго условие към предпазните средства е да имат гаранционен срок от 12 до 24 месеца в зависимост от конкретния продукт и за предназначението му. Например ръкавиците с киселинна защита трябва да могат да издържат поне 12 месеца.

Изпълнителите на поръчката трябва да приемат рекламациите при проявата на явни или скрити дефекти/недостатъци на готовите изделия. Отстраняването или замяната на стоките с нови трябва да е в срок от не повече от 15 календарни дни, считано от датата на установяване на несъответствието с констативен протокол.

Защита

Освен предпазни средства столичното дружество поръчва и облекла и обувки за различните сезони, които също са с висока степен на защита. Обувките трябва да са от кожа и да са олекотени, като стелката трябва да е антибактериална. Трябва да са със защита на краката от падащи предмети и неметална противопрободна подметка. Освен мъжки обувки дружеството поръчва и дамски, които може да са от телешка или биволска кожа или от велур. Трябва да имат и светлоотразителни елементи за по-добра видимост при работа в затъмнена среда.

Поръчаните количества от предпазните средства, облеклата и обувките са различни в зависимост от необходимостта.