0

Н е съм се ръководил от скандала с Nexo при своя избор за връчване на третия мандат. Той избухна, след като аз бях взел своето решение. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти преди началото на кръглата маса на тема „Българската енергетика – Стратегия 2023-2053“.

Наистина този казус има потенциала да повлияе върху ефективната работа на едно бъдещо правителство с мандат на „Демократична България“, това го виждаме всички, коментира Радев.

„БСП не побърза да постави червени линии, съхрани диалога, показа, че е готова на компромис, на решения, които да са общи за всички партии или поне за мнозинството такива”, заяви президентът преди кръглата маса на тема енергетика.

„БСП показа, че може да влиза в коалиции. Това не е малко. БСП беше основният фактор за решаване на кризата с избора на председател на НС”, допълни държавният глава.

Президентът Румен Радев връчи вчера на председателя на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. При връчването на мандата той каза, че се е спрял на БСП в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност.