0

П ръкна се още едно "Емили" и разгневи водачите на МПС.

Кадри на мъж, покатерен на електрическа тротинетка, се появи в социалните мрежи и веднага лавина от коментари заляха нета.

Ситуацията се развива в района на Велико Търново, информира Glasnews.

Видимо тротинеткаджията е с бели коси, което предполага повече разум и внимание от негова страна, когато става дума за подобни експерименти по натоварено трасе.

Коментиращите заемат двата полюса - едните за глупостта на "поредния самоубиец", а другите - за неангажираността от страна на държавата да осигури място на тези водачи, които могат да станат "жертви на безотговорността на шофьорите по пътищата".

"Този няма никаква защитна екипировка. После като се пребие и сигурно друг ще му е виновен.", пише жена, а друга я допълва "Често срещано явление по родните пътища."

"После шофьорът на колата е виновен, защото нашият с тротинетката се движи с 24 км/ч и пречи на движението", пишат още потребители.

Запознати твърдят в мрежата, че този човек често пътувал с електрическа тротинетка.

Част от коментиращите се съгласяват, че тротинетките трябва да се карат само на места с велоалеии.

"Ако някой беше инвестирал в изграждането на велоалеи, а не в ненужни глупости и кражби, нямаше да има такива "сензационни снимки".

Предполагам, че доста хора биха заменили автомобила с нещо леко и двуколесно, но стига да има къде да го карат.", пише коментиращ.

"Абсолютно пълноправен участник в движението според Закона за движението по пътищата! Движещ се на един метър от банкета, както е посочено там и превозното средство е обозначено с включена задна, габаритна светлина! Не виждам къде е проблемът!", пише друг потребител на Facebook.

Хора настояват за промени в ЗДвП - водачите да имат навършени 18 години и книжка, за поне категория мотопед, за да могат да управляват електрическа тротинетка по пътищата.

Новото "Емили" засега се подвизава само в Търновско

 Новото "Емили" засега се подвизава само в Търновско
Glasnews