0

З а Великден поздравления и послания отправиха лидерите на някои от парламентарно представените политически формации в своите профили в социалната мрежа Фейсбук. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува картичка с "Честито Възкресение Христово!". 

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" и един от лидерите в коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" Кирил Петков публикува семейна снимка от Рилския манастир. В профила си той написа "Христос Воскресе! Здраве, радост, обич и благодат в домовете на всички! Мъдрост за всичко важно, което предстои! Истината и доброто винаги ще възтържествуват!".

"Христос Воскресе! Пожелавам на всички здраве и благоденствие!", написа председателят на СДС Румен Христов.  

"Христос воскресе, българи! Дай боже и България също!", написа лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.  

"Великден е време за смирение и осмислена отговорност. Време, в което след покаянието и пречистването, се ражда новото начало. В него – с разум и в диалог трябва да преодолеем кризите и да съградим силно и проспериращо общество", написа председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. "Честито Възкресение Христово! Поздравявам всички православни християни с най-светлия християнски празник и им пожелавам здраве, мир, доброта и благоденствие", пише още Карадайъ. "Нека този светъл празник донесе енергията за духовно възраждане и изцеляващата сила за съзидателни мисли и дела в полза на общото ни бъдеще. Честит Великден!", пише още лидерът на ДПС. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи видеобръщение. "Христос Воскресе! Нека въздаде мир и благодат на българската земя. Нека въздаде здраве и спокойствие в домовете ни", заяви Нинова, цитирана от партийния пресцентър. „Единни с вяра, с любов и разбирателство да вървим напред. Честит празник, честит Великден", казва още Нинова.