0

Ш отландец, който трудно свързваше двата края в Обединеното кралство, си купи три купи три къщи в България от eBay за около 3000 паунда (около 6700 лв. бел. ред.) всяка.

Шофьорът Роб Дейвис, на 35 г., от западното крайбрежие на Шотландия, известно време търсил имот в чужбина, преди да попадне на огромна къща в Голямо Крушево. Той документира проекта си да направи къщата годна риалитито „ Помощ! Купихме си село“, което се излъчва по британския Channel 4.

И въпреки че къщата сама по себе си e изгодна сделка, Роб имал огромна задача, тъй като имотът нямал оборудвани бани, кухня, прозорци, електричество или течаща вода и се смята, че е изоставен от 80-те години на миналия век.

Channel 4

Въпреки огромното количество работа, която трябвало да свърши по дома, Роб разкри, че не съжалява за решението си и вярва, че инвестира в бъдещето на семейството си.

Развълнуваният собственик на жилището казва: „Винаги търся имоти на пазара, за да видя дали има изгодни сделки. Търсех в eBay и просто го видях“.

Бащата добавя, че е бил „продаден“ на имота, след като е видял само няколко снимки от него. „Изпратих съобщение, в което казах, че се интересувам, искам го, мисля, че платихме депозит от 200 паунда, получихме ключовете и останалото е история. Къщата беше само четири стени с покрив, но беше наша. Беше невероятно да отидем, не можем да си позволим такава къща в Обединеното кралство“, добави той.

Channel 4

След като купил първата къща през 2023 г., Роб се влюбил в селото и започнал да мисли дали да остави наследство на децата си - което го подтикнало да купи още два имота в региона на приблизително същата цена.