0

Ч удовищни неща стават в Украйна - война. Хората имат неотложни нужди, ние продължаваме да си говорим с едни такива... Не съм го слушал Петков, но мразя такива сравнения - смокинови листове и такива. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод изказване на съпредседателят на ПП.

"Нашите закони са по-добри и събират мнозинства", заяви той.

"Българският народ искаше редовно правителство. Ние потиснахме цялото си его, защото явно Петков не може или по-точно Лена Бориславова не може. От вчера пише SMS-и "ще счупим сглобката", аз не съм правил сглобки и няма и да правим". Борисов обаче беше лаконичен към кого са адресирани тези SMS-и.

"Умението да управляваш, казвам го приятелски на г-н Петков, е да правиш мнозинства, така работи парламентарната република. Трябва да направиш мнозинство. Надали навремето ми е било любимото нещо да правя мнозинство с Реформаторския блок, после с Патриотичния фронт, правихме всичките компромиси, за да има 121 гласа", коментира той.

Той посочи, че ГЕРБ продължават да си предлагат законопроектите и да търсят мнозинства. "С 63 депутати те искат да командват 240, образно казано. Преди 1 месец ИТН изрази пълна подкрепа за правителство на ГЕРБ и всички останали", заяви той.

По думите му ангажиментът на ГЕРБ е бил за правителство, а за подкрепа на законодателната програма, той призова да се подпише коалиционно споразумение.

"Пак не им стига власт. Това ли искат, да им оставим 60 депутати дежурни и да си гласуват", попита реторично.

"Хората в съдебната система осъзнаха, понеже са по-умни и организирани, разбраха думата за независимост. Със загриженост към Христо Иванов и Петков ще им кажа, че никога повече съдебната система няма да допусне намесата на политици. Това нещо се случи оня ден във ВСС. Аз ще направя това, което Христо Иванов искаше - по-голяма квота на съдиите, по-голяма квота на прокурорите, парламентарната квота да е минимална", заяви той.