0

З асилени проверки започнаха на граничния с Гърция пункт "Маказа" заради очакваното рязко влошаване на времето и прогнозите за снеговалеж, информира БНР.

Всички влизащи у нас автомобили се следят за зимни гуми и подходящо оборудване за зимни условия. 

Областният управител на Кърджали Никола Чанев съобщи, че ще се налагат и глоби и призова гръцките граждани да се съобразяват с изискванията.

"Информацията е от наша страна на границата и съответните проверки - налагане на санкции, тъй като те са задължителни за всички автоводачи, независимо дали са с български документи за управление, или с такива от други държави-членки, те ще бъдат налагани своевременно. Такива проверки ще бъдат налични. Особено по-интензивни ще бъдат петък и събота".

Към 10 сантиметра е снежната покривка на прохода "Петрохан". Две машини извършван снегопочистване, съобщават от Областно пътно управление - Монтана. 

От там предупреждават шофьорите да тръгват на път само с подготвени за зимата автомобили. Синоптиците очакват усилване на снеговалежа и повишаване на снежната покривка.

"Петрохан“ е затворен за автомобили над 12 тона. От двете страни на прохода, на Бързия и Годеч, има денонощни полицейски патрули, които не допускат преминаването на тежкотоварни автомобили. 

В равнинната част на област Монтана вали дъжд, уточняват от медията.