0

Н яколко имена се завъртяха преди броени часове за бъдещи министри в служебния кабинет, който предстои да назначи президента Румен Радев.

Веднага след като стана ясно, че БСП ще върне неизпълнен третия мандат, заваляха предположения и спекулации за дадени ведомства.

Първи е наследникът на вътрешния министър Бойко Рашков, който предизвика много коментари както по темата за КПКОНПИ, така и за евентуалното му връщане като преподавател в УНСС. Основното име, което се спряга за креслото му е на Венцислав Катинов. Като негов евентуален заместник се сочи Емил Ганчев. Тандемът Катинов – Ганчев вече участва в два служебни кабинет на Румен Радев, като двамата бяха заместници първо на Пламен Узунов, а след това на самия Бойко Рашков. Сегашният министър обаче ги уволни.

Второто най-горещо ведомство е на здравеопазването. Там се спрягат две имена за служебни министри. Първото е на вече изпълнявалата тази длъжност в кабинета на Пламен Орешарски - д-р Таня Андреева. Тя беше замесена в няколко скандала по време на едногодишния й мандат. Второ име е д-р Славейко Джамбазов, който е председател на неправителствената организация „Ценности за бъдещето“ и е в Съвета на директорите на „Чайкафарма“ и „ДаллБогг“.