0

С лужебният премиер Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за новоасфалтирана част от пътя в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО с жертва и ранени. Това съобщи правителствената пресслужба. 

ИЗВЪНРЕДНО: Бивш наш премиер катастрофира с кола на НСО!

Вследствие на инцидента отстраниха директора на Областно пътно управление-Варна (ОПУ), съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Министър Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ Севдалина Казълова.

КАТАСТРОФАТА С КИРИЛ ПЕТКОВ: И двамата шофьори със стари нарушения

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа. Служителите от ОПУ със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО, която завърши със загуба на човешки живот.

КАТАСТРОФАТА С КИРИЛ ПЕТКОВ: Жената на загиналия шофьор остава в тежко състояние (ВИДЕО)

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта - ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „Хидрострой“ АД и „Транстрой-Варна“ АД.