0

С емейство с три деца беше евакуирано от собствената си къща, след като част от нея пропадна в изкоп на строеж на 4-етажен хотел. Имотът се намира в идеалния център на Пловдив.

Пропаднал е част от тротоара и влизането през вратата в дома на евакуираното семейство е невъзможно.

„Проблемът е с подкопаването на основите, което се случи със започване на изкопните действия. Нямаме достъп до дома си”, разказа потърпевшата Ивалина Илиева

„Когато пропадна зидът, взехме превантивни мерки и се изнесохме от къщата. Седмица по-рано, заради авария на площада, укрепването се усложни”, добави Филип Илиев.  

Според инж. Гено Генов, строителен надзор на обекта, пропадането е заради влошени геоложки условия, породени от теч, който бил причинен от аварията. „Възложителят на обекта категорично заяви, че поема всички разходи, включително и по възстановяване имота на собствениците. За ситуацията са уведомени РДНСК и Район „Централен”. Те веднага реагираха и обектът е спрян”, добави Генов.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=2a5122d36c" frameborder="0" allowfullscreen allow="autoplay; fullscreen"></iframe>