0

В събота – 27 януари, и неделя – 28 януари, от 9 ч. до 14 ч. се променя движението по пътен възел „Даскалово“ на АМ „Струма“ в района на Перник за провеждане на 30-тия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“.

В двата дни пътуващите по АМ „Струма“ от София към Перник ще преминават през дясната външна лента на кръговото кръстовище на пътен възел „Даскалово“ към дясната лента на път I-6 Перник - Кюстендил., пояснява АПИ.

Трафикът от София по път I-1 Владая - Драгичево в посока Перник ще се движи през средната лента на кръговото кръстовище на пътен възел „Даскалово“ към лявата лента на път I-6 Перник - Кюстендил.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, без да предприемат рискови маневри и изпреварвания, с които да застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия и да следват временната организация за движение. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Вече три десетилетия Перник се превръща в арена на най-цветния маскараден фестивал на Балканите - "Сурва". По този повод българските железници пускат допълнителни влакове, за да може повече хора да стигнат до миньорския град. Цената на билета е 2.30 лева.  Предвидени са допълнителни вагони. Очакват се близо 100 000 души да посетят миньорския град.

За поредна година посетителите на фестивала пристигат от всички краища на България.

По време на трите празнични дни в Мемориала на миньорския труд в центъра на Перник ще бъде обособена отопляема зона за забавления и събития, където след откриването на "Сурва" двама известни диджеи ще зарадват почитателите на електронната музика със свои авторски клубни парчета.